Haal meer inzichten uit GA4: van stappenplan tot succesvol gebruik van data

Laten we beginnen met de welbekende overstap van Universal Analytics (GA3) naar Google Analytics 4 (GA4). Ben jij nog niet overgestapt op GA4 of twijfel je of jouw huidige GA4 property juist staat ingesteld en daarmee de juiste inzichten naar boven kan halen? Zorg ervoor dat je na 1 juli 2023 geen waardevolle data verliest, door tijdig over te stappen naar GA4 voordat Universal Analytics stopt met het verzamelen van data. Wij helpen jou bij het meetbaar maken van de belangrijkste gebeurtenissen zodat jouw bedrijf accurate en waardevolle data verzamelt en daarmee verder kan groeien.

Hoe gaan we jou helpen?

  1. Health check: In deze fase controleren we of jouw huidige meetplan de gewenste inzichten oplevert en waar we eventueel kunnen optimaliseren.

  2. Meetplan: We stellen een meetplan op of passen deze aan, zodat het perfect aansluit op de doelen van jouw bedrijf en de data-inzichten die je nodig hebt.

  3. Implementatie: We zorgen dat het meetplan correct wordt geïmplementeerd, zodat de data correct naar GA4 wordt gestuurd.

  4. Inrichting: We zorgen dat GA4 optimaal wordt ingericht en volledig klaar is voor gebruik, zodat je direct aan de slag kunt gaan met waardevolle data-inzichten

  5. Analyse: We leren jou hoe je de beste inzichten uit GA4 kan halen.Zij gingen jou al voor

De belangrijkste redenen om over te stappen naar GA4

  1. Uitfasering van Universal Analytics: Per 1 juli 2023 stopt Google met het verzamelen en verwerken van data via Universal Analytics. Door over te stappen naar GA4 voorkom je dat je geen data meer verzamelt en heb je meer tijd om GA4-data met UA-data te vergelijken.

  2. Meer gedetailleerde informatie per gebeurtenis: In plaats van het clusteren van gebeurtenissen in een categorie, actie, label en waarde, biedt GA4 de mogelijkheid om tot wel 25 stukjes informatie per gebeurtenis te ontvangen. Dit zorgt voor nog meer gedetailleerde inzichten.

  3. Meer inzichten en betere rapportages: De verbeterde cross-device tracking in GA4 maakt het mogelijk om het klanttraject beter in kaart te brengen en meer inzichten te verkrijgen. Daarnaast is het mogelijk om data gratis te exporteren naar BigQuery voor nog meer analyse-opties.

  4. Beter voorbereid op de toekomst: GA4 biedt machine learning mogelijkheden die extra inzichten kunnen geven, zoals het voorspellen van toekomstige resultaten. Hierdoor ben je beter voorbereid op de toekomst.

  5. Waarborging van privacy: GA4 houdt meer rekening met de privacy van jouw gebruikers door bijvoorbeeld het niet meer volledig verzamelen van IP-adressen, dataretentie en de mogelijkheid tot verzoeken tot gegevensverwijdering.